Hämeenlinnan Kansantanssinuoret

Hämeenlinnan Kansantanssinuoret on Hämeenlinnassa toimiva lasten ja nuorten kansantanssiseura, jossa toimii kuusi eri-ikäisille lapsille ja nuorille tarkoitettua kansantanssiryhmää nelivuotiaista nuoriin aikuisiin.

Seuramme on perustettu jo 1925. Juurien etsimisen myötä 70-luvulla kiinnostus kansantanssiin ja -musiikkiin lisääntyi ja tällä hetkellä toimintaamme osallistuu noin sata kansantanssista kiinnostunutta lasta ja nuorta.

Perustanssitaidon lisäksi tarkoituksena on tutustuttaa nuoret kansantanssin kautta suomalaiseen kulttuuriin sekä tapa- ja pukuperinteeseen.

Kansainvälisellä toiminnalla on tänä päivänä tärkeä merkitys myös oman kulttuurinsa ymmärtämiselle. Ulkomaisia kansantanssiystäviä on löytynyt mm. Etelä-Italiasta Pignolasta ja naapuristamme Virosta, missä ryhmä nuoriamme osallistui kesäkuussa 2004 kansainväliseen tanssitapahtumaan sekä esiintyi Vanhan Tallinnan päivillä. Tanssijamme ovat osallistuneet myös pohjoismaisille festivaaleille. Vierailimme Barnlek´2001 -tapahtumassa ´satujen saarella´ Islannissa, kesällä 2002 osallistuimme Barnlekiin Motalassa Ruotsissa ja vuonna 2003 Nordlek Fun -tapahtumaan Tanskassa. Viime kesän heinäkuun ensimmäisen viikon vietimme Barnlekissa Norjan Porsgrunnissa. Seuraavaan Barnlekiin osallistumme kesällä 2011 Tanskassa. Myös itse olemme saaneet vastaanottaa vieraita.

Oman kulttuuriperinteen vaaliminen on tärkeätä. Seuramme on järjestänyt kansantanssi- ja perinneleirejä, joissa lapset ja nuoret tutustuvat tanssiperinteen lisäksi myös tapa- ja pukuperinteeseen. Kouluikäisistä useat ovat suorittaneet erityiseen perinnetietouteen perustuvan Tanhumerkin sekä nuoret vielä syventäneet tietojaan jatkomerkin parissa.

Hämeenlinnan Kansantanssinuoret ovat myös kouluttaneet joukostaan uusia nuoria ohjaajiksi.

Hämeenlinnan Nuoret ry / Hämeenlinnan Kansantanssinuoret johtokunta 2008

Tärkeitä linkkejä

 

Lähde mukaan!